Shapovalov: "Μπορώ να κερδίσω τον Djokovic"

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © AELTC/Jed Leicester
tn team Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 - 12:59

Στον σημαντικότερο ημιτελικό της μέχρι τώρα καριέρας του, ο Denis Shapovalov θα αντιμετωπίσει τον ασταμάτητο αυτή την εποχή Novak Djokovic, που έχει βάλει "πλώρη" για το 20ό Grand Slam. Παρότι δεν έχει κερδίσει ξανά τον Nole (0-6), ο νεαρός Καναδός δεν θεωρεί απίθανο να τα καταφέρει αύριο.

"Έχω έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα μπροστά μου. Πιστεύω όμως στο παιχνίδι μου. Πιστεύω πως παίζω πραγματικά πολύ καλό τένις. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις αυτούς τους παίκτες με τον τρόπο που παίζω. Πιστεύω στον εαυτό μου και στο παιχνίδι μου, πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω την Παρασκευή", είπε ο Shapovalov στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του με 3-2 σετ επί του Karen Khachanov για τα προημιτελικά του Wimbledon.

"Όταν είσαι στα ημιτελικά ενός Grand Slam, δεν υπάρχουν αουτσάιντερ. Ήταν φανταστικά μέχρι στιγμής. Ακόμα και σήμερα, όταν έπαιζα στο 5ο σετ, ένιωθα φρέσκος. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι."

Όσο για την αναμέτρησή του με τον Khachanov, στην οποία βρισκόταν πίσω με 1-2 σετ, ο 22χρονος Καναδός είπε: "Ήταν όπως τον αγώνα μου με τον Carreno Busta στο US Open - και τότε είχα κερδίσει εύκολα το 4ο σετ. Αυτό μου επέτρεψε να παίξω πιο χαλαρά και να σκεφτώ πως τα είχα όλα υπό έλεγχο, είχα το momentum. Τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα μετά απ' αυτό.

Ήξερα πως αν πάω το παιχνίδι σε 5ο σετ, θα άφηνα στο γήπεδο ό,τι είχα σε κάθε πόντο που θα έπαιζα. Ένιωσα πως ήμουν μέσα σε κάθε επιστροφή, κάθε χτύπημα. Αυτή ήταν η διαφορά που έκανα. Μετά το 4ο σετ, σκέφτηκα πως πρέπει να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου από το US Open και το παιχνίδι μου αναβαθμίστηκε. Είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots