WTA
Πρωταθλήτρια η Bencic στο Τσάρλεστον (vid)

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic © Charleston Tennis LLC/Chris Smith
tn team Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 - 0:05

Η Belinda Bencic κέρδισε την Ons Jabeur στον τελικό του Credit One Charleston Open μετά από 2,5 ώρες μάχης και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο χώμα, στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στον πρώτο της τελικό σε χωμάτινο τουρνουά στο WTA Tour, η Belinda Bencic επικράτησε μετά από μια μεγάλη μάχη της Ons Jabeur με 6-1, 5-7, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Credit One Charleston Open του Τσάρλεστον.

2 ώρες και 35 λεπτά χρειάστηκε η Bencic για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της Jabeur και να γίνει η πρώτη Ελβετίδα πρωταθλήτρια στο τουρνουά του Τσάρλεστον μετά από 23 χρόνια, από το 1999, όταν το είχε κατακτήσει η Martina Hingis.

Η Bencic κέρδισε τα 7 από τα 8 πρώτα games του τελικού και προηγήθηκε με σετ και με break στο 6-1, 1-0. Η Jabeur πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 4 από τα 5 επόμενα games, για να προηγηθεί με 4-2 στο 2ο σετ. Η Bencic ισοφάρισε σε 4-4 και σε 5-5, ενώ είχε τρεις χαμένες ευκαιρίες για να κάνει και break σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Μια στο 9ο game, στο 4-4 και άλλες δυο στο 11ο game, στο 5-5. Η Jabeur στάθηκε στο ύψος της και κράτησε το σερβίς της και στα δυο αυτά games, για να προηγηθεί με 6-5 και να κάνει το break στο 12ο game, που της έδωσε το σετ με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ η Bencic προηγήθηκε με 3-1, αλλά η Jabeur συνέχισε να αντιστέκεται και ισοφάρισε σε 3-3. Η Bencic έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 5-3. Έχασε ένα match point για το 6-3 η Ελβετίδα, η οποία τελικά ολοκλήρωσε το ματς στο δικό της σερβίς, με love game για το 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος καριέρας για την Bencic (6-8 σε τελικούς), που έπαιξε για πρώτη φορά σε τελικό μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρσι.

Η 25χρονη Ελβετίδα αναμένεται να κερδίσει 8 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο. Mια θέση θα κερδίσει η Jabeur, που θα ανεβεί στο Νο.9, μετά τον 2ο χαμένο τελικό της στο Τσάρλεστον, όπου ήταν φιναλίστ και στο 250άρι που έγινε στα ίδια γήπεδα πέρσι. Η 27χρονη Τυνήσια θα παραμείνει στον έναν τίτλο, σε 5 πλέον τελικούς (1-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots