ATP
Medvedev: "Το ρεκόρ του Nadal στο RG δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Internazionali BNL d' Italia / Foto Giampiero Sposito
tn team Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 - 10:11

Για τον Rafael Nadal και το εξωπραγματικό ρεκόρ του στο Roland Garros μίλησε ο Daniil Medvedev, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Η είδηση της ημέρας στον κόσμο του τένις χθες ήταν η μεγάλη ανακοίνωση του Rafael Nadal, που θα απουσιάσει από το tour για τους επόμενους μήνες, με στόχο να παίξει άλλη μια χρονιά στα αγαπημένα του τουρνουά - πιθανώς την τελευταία της καριέρας του.

Μετά τη νίκη του επί του Yannick Hanfmann και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, ο Medvedev ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το πως νιώθει για την απουσία του Nadal από το Roland Garros, που θα είναι η 1η του από το 2005, όταν έκανε το ντεμπούτο του εκεί.

"Είναι σίγουρα άσχημα νέα. Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να ακούς για τον τραυματισμό κάποιου και την απόσυρσή του από ένα τουρνουά, ειδικά όταν συμβαίνει σε κάποιον σαν τον Rafa. Την ίδια στιγμή, αυτό αλλάζει τις ισορροπίες με τα φαβορί. Αν έπαιζε, θεωρώ ότι θα ήταν το πρώτο φαβορί, ακόμα και αν δεν ήταν στο 100% του. Άκουσα ότι δεν ξέρει αν θα επιστρέψει φέτος, αλλά ότι θέλει να παίξει την επόμενη σεζόν. Νομίζω όλοι θέλουμε να τον δούμε να επιστρέφει, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ελπίζω να τον βλέπουμε στα γήπεδα για 1-2 χρόνια ακόμα πριν σταματήσει το τένις", είπε ο 27χρονος Ρώσος.

Όσο για το ρεκόρ των 14 τίτλων που έχει ο Nadal στο Παρίσι: "Στον κόσμο του τένις σίγουρα αυτό είναι το σπουδαιότερο ρεκόρ. Και ο Novak κέρδισε 10 φορές στην Αυστραλία, αλλά ο Rafa κέρδισε 14 φορές. Ίσως αν ο Novak φτάσει τα 14 Australian Open, να μιλάμε περισσότερο γι' αυτό. Αυτή τη στιγμή, ο Rafa στο χώμα και ειδικά στο Roland Garros είναι κάτι το απίστευτο, εξωπραγματικό. Δεν ξέρω πως γίνεται. Θεωρώ ότι είμαι καλός τενίστας, αλλά πάντα έχεις κακές μέρες ή έναν πολύ εμπνευσμένο αντίπαλο. Στη Μαδρίτη για παράδειγμα, δεν ένιωσα ότι έπαιξα άσχημα και ο Karatsev με κέρδισε. Έτσι γίνεται συνήθως. Ο Rafa όμως δεν είχε τέτοιους αγώνες στο Roland Garros. Ίσως μόνο με τον Soderling, που είχε κάνει το ματς της ζωής του και κατάφερε να τον κερδίσει. Είναι εντυπωσιακό. Δεν υπάρχει κάποιο ρεκόρ στο τένις που να συγκρίνεται με αυτό."

Τέλος, ο Medvedev ρωτήθηκε για το αν νιώθει φαβορί στη Ρώμη και μάλλον θεωρεί τον εαυτό του outsider: "Δε νομίζω. Με τον Rune και τον Ruud, που είναι σπεσιαλίστες στο χώμα, αλλά και τον Στέφανο, που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στους 3-4 καλύτερους παίκτες στον κόσμο στο χώμα. Δεν με νοιάζει να με θεωρούν φαβορί, παίζω καλά εδώ και νιώθω καλά. Αν βγάλω το ίδιο επίπεδο στον ημιτελικό, τότε σίγουρα θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλό μου. Αυτό θέλω να κάνω και ελπίζω να κερδίσω άλλα δυο παιχνίδια."

Ο Medvedev, που δεν γνώριζε εκείνη την ώρα το αποτέλεσμα του τελευταίου προημιτελικού, θα αντιμετωπίσει αύριο τον Τσιτσιπά για τον ημιτελικό, που θα είναι ο πρώτος του σε ένα χωμάτινο Masters 1000 τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots