Μια ανάσα από τον τίτλο Τσιτσιπάς και Koolhof (vids)

 
Μια ανάσα από τον τίτλο Τσιτσιπάς και Koolhof (vids)
Μια ανάσα από τον τίτλο Τσιτσιπάς και Koolhof (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 - 20:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Wesley Koolhof λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσουν" μετά από το διπλό χαμένο match point στο 2ο σετ, αλλά "λύγισαν" τελικά τους Ivan Dodig και Edouard Roger-Vasselin στο super tie-break για να προκριθούν στον τελικό του Miami Masters.

Μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά ενός ακόμα πολύ κλειστού παιχνιδιού που έδωσαν στο Μαϊάμι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Wesley Koolhof κατάφεραν να κερδίσουν τους Dodig και Roger-Vasselin με 6-3, 6-7 (2), 10-8, εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την Πέμπτη, η βροχή όμως δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του και μεταφέρθηκε στο σημερινό πρόγραμμα.

Ο Στέφανος και ο Ολλανδός συμπαίκτης του ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έκαναν το μοναδικό break στο 1ο σετ (στο 6ο game για το 4-2), για να το κατακτήσουν με 6-3. Άνοιξαν με break και το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκαν με 2-0 και έδειχναν να ελέγχουν.

Έμειναν μπροστά μέχρι και το 5-3, ενώ στο 10ο game είχαν διπλό match point για το 6-4. Οι Dodig και Roger-Vasselin όμως, οι οποίοι προηγουμένως στο σετ δεν είχαν απειλήσει καθόλου, έκαναν το break για το 5-5 στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς και απέκτησαν από το πουθενά μια δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση.

Έστειλαν το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκαν με 6-0, δημιουργώντας 6 διαδοχικά set point. Αξιοποίησαν το 3ο από αυτά και πήραν το tie-break με 7-2.

Λίγο έλειψαν να κάνουν μεγάλη ανατροπή και στο super-tie-break, που έκρινε τη νικήτρια ομάδα. Οι Τσιτσιπάς και Koolhof είχαν προηγηθεί με 7-3, οι Dodig και Roger-Vasselin όμως κέρδισαν τους 5 επόμενους πόντους και βρέθηκαν πιο κοντά στη νίκη, στο 8-7. Τότε μίλησε η κλάση του Στέφανου, που με δυο δικά του σερβίς έδωσε ακόμα ένα match point στην ομάδα του (9-8), το οποίο και αξιοποιήθηκε ξανά χάρη στον Έλληνα πρωταθλητή, που επέστρεψε winner βάζοντας τέλος στο ματς.

Αυτή ήταν η 4η νίκη για τους Τσιτσιπά και Koolhof, που μόλις στο 2ο τουρνουά που συνεργάζονται κατόρθωσαν να μπουν σε έναν τελικό διοργάνωσης Masters 1000. Ήταν και η 3η νίκη στη σειρά που πέτυχαν σε super tie-break, μετά από αυτές επί των Jamie Murray και Bruno Soares (6-3, 4-6, 10-7) και John Isner και Sam Querrey (6-4, 5-7, 10-8).

Το άλλο ζευγάρι του τελικού θα προκύψει από τον αγώνα των θρυλικών Bob και Mike Bryan, με το κορυφαίο δίδυμο του ταμπλό, τους Lukasz Kubot και Marcelo Melo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.